Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

De Tour, en dingen die nooit veranderen…

Poulidor_03Vroeger had je in de zomer van die zekerheden in Nederland; je wist dat een zonnige zomer in Nederland maximaal een week of 2 duurde, en in het midden van de zomer had je de Tour de France als ankerpunt.

Na die als het mee zat twee weken zon, kon je de klok erop gelijk zetten dat je ‘s avonds in het journaal beelden zag van ondergelopen kelders, of koukleumende weggespoelde campinggasten.

Die twee weken durende zomer heeft dit jaar plaatsgemaakt voor een al twee maanden durende verschroeiende droogte, maar de Tour? Die blijft de Tour… jaar in jaar uit.

De Tour stopt voor niemand

Zon of regen, of het nu 10, 20 of 30 graden is, de Tour stopt voor niemand, afgezien dan van af en toe wat protesterende boeren of agenten die bij het verjagen van die protesterende boeren met behulp van traangas, de windrichting zijn vergeten, met als het gevolg dat het halve Tourpeloton met tranende ogen van de fiets moet.

Zomerse sferen

Drie weken langs wielrennen langs dorpjes met schilderachtige namen als Semur-en-Auxois, Noirmoutier-en-l’Île, Fontenay-le-Comte, en La Roche-sur-Yon. Van die namen alleen al raak je in zomerse sferen.

Al jaren is het een ankerpunt voor me in de zomer. Toen ik jaren geleden tijdens de Tour op vakantie was in de Zwitserse Alpen, plande ik mijn tochten zo, dat ik eind van de middag weer terug was in mijn appartement om naar het laatste stuk van de touretappe te kijken.

En ook als ik aan het werk ben, kan ik niet wachten tot ik weer naar huis kan om te kijken hoe het in de Tour gaat.

Weer een jaar wachten

Nog een halve week, en de Tour van 2018 zit er helaas weer op… Op naar 2019…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

9 gedachten over “De Tour, en dingen die nooit veranderen…

 1. Haha weet je dat ik echt een enorme hekel heb aan de tour? Vroeger keek mijn stiefvader er naar en daarna mijn man (inmiddels ex) waardoor het heel vaak opstond in huis. Verschrikkelijk vond ik het! Nu hoef ik gelukkig niet meer te kijken haha

  Like

 2. Ik vind het niet zo heel leuk, maar laatste jaren krijg ik wel een beetje die vakantiefeeling als ik erna kijk. Vorig jaar ook de laatste etappes gekeken met Dumoulin.

  Like

 3. Ik vind de Tour bijna net zo tergend saai als voetbalwedstrijden. Maar ik kan me wel voorstellen dat als je ervan houdt het leuk is om elke zomer weer te volgen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben ook een echte tour fan en nu de nederlanders het weer zo goed doen, kijk ik eigenlijk alle rondes. Mijn man baalt echt wanneer we tijdens de tour op vakantie zijn omdat hij dan minder kan zien, al vond hij het wel heel leuk dat we vorig jaar net door een plaatsje in Frankrijk reden, waar een paar uur later de tour langs kwam 🙂

  Like

 5. De Tour is echt nostalgie voor mij, ik keek elke dag met men grootvader naar de tour, niet omdat ik geintresseerd was in wielrennen, ik vond het moment zo leuk! Nu kijk ik af en toe nog is.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.