Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

‘De Luizenmoeder’ is goed, en dus haak je af… toch?

luis

Het blijft een apart fenomeen. Iemand vindt een serie erg goed, maar zodra anderen diezelfde serie ook ontdekken weet ie niet hoe gauw ie af moet haken want het is te populair, en populair=fout… of zoiets..

Dat viel me paar dagen geleden weer op naar aanleiding van ‘De Luizenmoeder’. Een serie waar je, tenzij je de afgelopen weken onder een steen hebt geleefd, niet aan kon ontkomen qua publiciteit.

Ik weet niet meer waar het stond, maar er was ergens een discussie over het feit dat die serie te populair werd. Teneur was dat ze de eerste afleveringen hadden gezien en die erg goed vonden, maar dat ze nu afhaakten doordat die serie te populair werd en door die populariteit aan kracht zou inboeten.

Best wel triest dat je je eigenwaarde denkt te moeten ontlenen aan het al dan niet kijken naar een programma waar verder niemand naar kijkt. Zodra anderen dat programma ook ontdekken, valt die zogenaamd bijzondere status weg en rest er niets meer dan weer op zoek te gaan naar een ander obscuur programma waar niemand naar kijkt , want je wilt als snob natuurlijk niet worden vereenzelvigd met de grote massa.

Wellicht is ‘RTL Late Night’ een tip voor hen; kijkt geen hond meer naar dus ideaal om je juist daar weer mee te onderscheiden…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

10 gedachten over “‘De Luizenmoeder’ is goed, en dus haak je af… toch?

 1. Ik vind het geweldig! Heerlijk hoe ze bepaalde zaken uitlichten en uitvergroten… Heb me alweer dood gelachen om de curling ouders! Aan de reacties op social media, zie je ook direct wie het zijn 😉

  Like

 2. Ik ben één van de weinigen die De Luizenmoeder niet kijkt, denk ik. Ik heb er gewoon niet veel mee, vind het vooral een hoop geschreeuw maar ik kan me wel voorstellen dat het voor gezinnen herkenbare situaties oplevert.

  Like

 3. Ik ben grote fan 🙂 DAG ALLEMAAL WAT BLIJ DAT JE ER BENT BEN JE VOOR HET EERST HIER … hahah te gek deze serie en het liedje blijft in men hoofd spelen 🙂

  Like

 4. Ik laat men altijd maar kletsen. het is toch nooit goed. ik vind de luizenmoeder fantastisch, maar dat komt ook omdat ik midden in deze fase op school zie en situaties herken. al zin die gelukkig niet zo extreem. Maar mijn ouders vinden er ( logisch) niks aan.

  Like

 5. Ik heb eens een aflevering gezien, maar was niet echt verkocht. Misschien omdat ik zelf nog maar pas mama ben? Misschien dat het me meet doet als m’n dochter ouder is!

  Like

 6. Ik vond de luizenmoeder geweldig, en ik vond het leuk dat het zo populair was. Het gaf echt iets aan over wat er speelde op scholen dat het zoveel mensen aansprak denk ik.

  Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.