Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

In de schoenen van het kabinet…

Vote signEind vorige week was de beëdiging van het nieuwe kabinet. De bedoeling van zo’n presentatie is volgens mij om een beeld van daadkracht en eensgezindheid uit te stralen, maar wat mij betreft is dat totaal mislukt.

Het meest blijven hangen is bij mij de foto die in onder andere het AD stond over de presentatie van het kabinet op paleis Noordeinde.

Aan de ene kant van de zaal zie je koning Willem Alexander, daar tegenover het kabinet, en aan de zijkant minister president Rutte.

Ik weet het, zal ongetwijfeld allemaal strikt volgens protocol zijn verlopen, maar die foto kwam op mij zo afstandelijk en volkomen uit de tijd over.

Het straalde een vooroorlogse vorm van kruiperige onderdanigheid en kilheid uit, in plaats van eensgezindheid en daadkracht. Het zijn allemaal volwassen mensen, maar om dan als een soort van onderdanige schoothondjes geportretteerd te worden, dat had toch beter gekund. Nu is de eerste indruk verre  van daadkrachtig.

Wat me dan wel weer een beetje hoop gaf, was dat uitgerekend vicepremier Hugo de Jonge van het CDA, toch bepaald niet de partij van de rebelsheid, een beetje het gedateerde protocol aan zijn laars lapte door met zijn Mascolorischoenen toch nog wat eigenzinnigheid uit te stralen.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

2 gedachten over “In de schoenen van het kabinet…

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.