Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Wat zeg je tegen…

wat zeg je tegenJaren geleden, ik denk dat ik een jaar of vijf ofzo was, zag ik eens een film op tv. Die film ging over twee Afrikaanse stammen in een woestijn die tegen elkaar streden met speren en weet ik wat nog meer. Gevolg was dat ik ‘s nachts niet kon slapen, omdat ik bang was dat die strijders onder mijn bed zouden zitten.

Mijn ouders losten dat op door een bedlampje bij mijn bed te maken met zo’n lichtgevend koortje. Ze zeiden dan dat als ik dacht dat er enge mannen met speren onder mijn bed zaten, ik aan het het touwtje moest trekken en dat dan het licht meteen aan zou springen en de enge mannen weg zouden zijn.

Maar …

Wat zeg je tegen een kind dat de beelden van Manchester ziet en vraagt waarom al die kinderen dood moesten?

Wat zeg je tegen een kind dat in de puinhopen van een kapotgeschoten huis in Syrië zit en vraagt wanneer het nu ophoudt?

Wat zeg je tegen iemand die net te horen heeft gekregen dat ie ongeneeslijk ziek is?

Wat zeg je tegen ouders die te horen krijgen dat hun dochter is vermoord?

Wat zeg je tegen een president die klimaatverandering denkt tegen te gaan door het simpelweg te negeren?

Wat zeg je tegen een wereld die steeds waanzinniger lijkt te worden?

Trek maar aan het touwtje en je problemen zijn opgelost?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.