Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Komt een man in de winkel

Schermafbeelding 2017-05-03 om 14.53.52Schoenen; ook als man kun je niet zonder, en daarom liep ik onlangs schoenenzaak Van Dalen binnen. Toen ik aan het passen was, kwam een verkoopster vragen of ze me nog verder kon helpen. Ansich een redelijk normale vraag, maar toen ik haar aankeek, kon ik mijn lachten amper bedwingen.

Ik dacht eerst dat ze uit een BBQ-feestje was weggelopen, want ze droeg zo’n leren BBQ-schort over haar jurk. Maar toen ik nog eens beter keek, bleek dat het wel degelijk bij haar winkel-outfit hoorde. In dat schort bungelden namelijk een paar schoenlepels. Als dat geen teken van ambachtelijkheid is…?

Hoe nep wil je het hebben? Als ze nou een echte schoenmakerij in hun zaak zouden hebben, waar je ter plekke je schoenen kan laten verzolen, oplappen en weet ik wat nog meer, dan zou het geloofwaardig zijn, maar nu was het niet meer dan een vrouw in een jurk met daaroverheen een BBQ-schort met schoenlepels… Wel een heel duidelijk geval van misplaatste ambachtelijkheid.

En als je er een beetje op let wordt je er tegenwoordig mee doodgegooid:

Ambachtelijk in het kwadraat

‘Ambachtelijk’ gemaakt brood, bier, ambachtelijk bereid vlees; en nog veel meer; verzin het maar en het lijkt wel ‘ambachtelijk’ gemaakt te zijn.

Dat er de laatste jaren steeds meer aandacht is voor ‘echte’ producten; ik kan er alleen maar blij mee zijn. Niet meer gedachteloos iets naar binnen werken of aantrekken, maar aandacht hebben voor hoe iets gemaakt wordt, en onder welke omstandigheden. Dat juich ik alleen maar toe.

Niet geheel onlogisch is het dat die ‘echte/eerlijke producten’ een hoger prijskaartje hebben. En daarmee worden ze meteen interessant voor marketeers, want als je een product het aureool van eerlijk/ambachtelijk kan geven, dan kun je daar, ook al doe je er geen enkele extra moeite voor, meteen een hoger prijskaartje aan plakken.

Wandelend BBQ-schort met schoenlepels

En zo kan het dus gebeuren dat je in een schoenenzaak wordt geholpen door een wandelend BBQ-schort met schoenlepels…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.