Geplaatst in Dagelijkse leven, Klanten???

180 graden

keuken2-1Er zijn van die beroepsgroepen waar een imagocampagne geen overbodige luxe is. De keukenbranche is er daar één van.

Even aan mijn chef vragen

Vage nietszeggende prijzen, 5 apparaten ‘gratis’ bij aankoop van een keuken, ‘alleen deze week’ BTW-vrije dagen, granieten werkblad voor de prijs van kunststof, en natuurlijk de absolute nummer 1: ‘ik moet even achter met mijn chef gaan overleggen of ik hier nog een korting op kan geven’. Vrijwel altijd heb je dan als je zo’n zaak uitloopt het gevoel van; had er toch nog meer korting oid ingezeten?

IKEA

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Toen ik nog in Gouda woonde, werkte ik in Amsterdam. Met de trein passeerde ik steeds de IKEA bij Haarlem Spaarnwoude. Toen ik in die tijd een keuken nodig had, ben ik lekker na mijn werk daar op mijn gemak een keuken gaan uitzoeken. Bak koffie in mijn ene hand, computermuis in mijn andere hand en heel ontspannen een keuken bij elkaar geklikt. Maten invoeren en maar puzzelen tot alles paste. Voor vragen kon ik bij een IKEA-medewerker terecht. Nadat alles was afgerond was het een kwestie van betalen, en wachten tot de keuken werd geïnstalleerd. Simpeler dan dat krijg je het niet.

Maar terug naar het nu. S. en ik wilden een nieuwe keuken aangezien de oven van de huidige keuken op de gekst mogelijke tijdstippen geheel op zwart ging en de vaatwasser zo veel lawaai maakte dat je dat ding eigenlijk alleen maar ’s nachts aan kon zetten omdat je avond anders door het geluid nutteloos werd.

Tuurlijk zijn S. en ik ook bij IKEA wezen kijken, maar daar hadden ze niet wat wij voor ogen hadden. Dus toen was het tijd voor de grote keukenjacht…

Schot in roos

Aangezien er zoveel keukenzaken zijn zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hadden we van meerdere kanten de tip gekregen om eens bij Keukenexpo in Nieuwegein te kijken. Lekker in de buurt en onder het mom van niet geschoten is altijd mis zijn we daar langs gegaan. En eigenlijk vanaf dat we daar binnenstapten ging alles soepeltjes.

Het gesprek dat we daar hadden leverde een keukenontwerp op waar we zelf totaal niet aan gedacht hadden, maar waarover we meteen enthousiast waren. Nadat we alle zoveel tijd vretende zaken zoals kleur van kastjes, type werkblad, soort oven etc hadden afgestemd, leverde de prijs ook geen nare verrassingen op.

Toen S. en ik naar buiten liepen, keken we elkaar aan en dachten we hetzelfde; deze keuken wordt het!

keuken1-1Oorspronkelijk hadden we ook nog een bezoek aan een andere keukenzaak gepland, maar doordat we eigenlijk niet wisten wat een ander keukenontwerp zou kunnen toevoegen, hebben we die afspraak maar niet laten doorgaan.

Het slopen van de huidige keuken verliep ook gladjes, dus toen was het aan de monteur om de nieuwe keuken te installeren. En ja, geheel in lijn met al het voorgaande ging ook dat van een leien dakje, met een schitterende keuken als gevolg.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.