Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Berlijn: warum?

blogNietsvermoedend zit ik wat op mijn tablet te lezen. Opeens popt er een melding van de NOS app op:

Aanslag op kerstmarkt in Berlijn.

Zodra ik de foto’s zie, schieten mijn gedachten terug naar december vorig jaar. Toen, waren S. en ik op exact dezelfde plek. Op vrijwel de plek waar nu die vrachtwagen dood en verderf zaaide, stonden S. en ik toen onbezorgd te poseren voor foto’s voor onze kerstkaart.

En dan zie je nu dit; de doden, gewonden en chaos, veroorzaakt door een fanaticus. Wrang dat dit juist vlak voor de Gedächtniskirche plaats vindt. De ruïnes van die kerk zijn intact gelaten, als symbool van de waanzin van de Tweede Wereldoorlog. En nu dreigen ze nog meer symboliek te krijgen, nu als symbool voor de waanzinnige oorlog doe momenteel wordt gevoerd door fanatici van allerlei richtingen.

Warum?

Vol van vragen ga ik naar bed. S. slaapt al. Ik geef haar een zoen, en denk; het komt steeds dichterbij. Ik probeer de slaap te vatten.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Een gedachte over “Berlijn: warum?

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.