Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Gooi het maar in de voortuin

tuindoekAls ’s avonds terwijl je zit te eten de bel gaat , ist je tot voor kort dat het of een collectant was of zo’n bloedirritante tot de laatste letter gescripte colporteur van een energiemaatschappij of maaltijdboxleverancier.

Vaak voldoende reden om niet open te doen, maar tegenwoordig is de verleiding om ze te laten bellen een stuk minder groot aangezien het ook een bezorger van een pakketvervoerder kan zijn, en ja, die wil ik natuurlijk niet laten wachten;-)

Leve het web

Kopen via internet is nog steeds booming en zelf maak ik er ook gretig gebruik van. Een telefoon in China, horloge in Zwitserland of gewoon een pakketje ergens uit Nederland. Meestal gaat de bezorging redelijk vlekkeloos, maar deze week kreeg ik een totaal andere ervaring.

In onze tuin hangt al een paar jaar een tuindoek/schilderij. Door de weersinvloeden is die al behoorlijk verschoten, dus tijd voor een nieuw exemplaar. Aangezien ik een doek van iets van 1,5 meter bij 1 meter wilde met een houten frame, was het niet iets dat je in een wagen meeneemt, nog los van het feit dat je in winkels maar de keus heb uit een paar exemplaren.. Bij een webwinkel vond ik al snel een mooi exemplaar. Bestellen ging vlekkeloos, was alleen nog een kwestie van bezorgen…En daar ging het totaal mis. Aangegeven was dat er binnen 7 werkdagen bezorgd zou worden, maar na een dag of drie kreeg ik al bericht dat het doek aan de vervoerder (DGO express) was overgedragen. Kat in het bakkie zou je zeggen.

Via een site zou ik het hele bezorgproces kunnen volgen. Vrijwel overal kun je of zelf een bezorgtijdstip kiezen, of wordt er met bezorgtijdsblokken van 2 a 3 uur gewerkt. Maar niet hier.. De eerste dagen verscheen er nog niets op die site, maar toen er wel iets verscheen, werd ik bepaald niet blij. Er stond doodleuk dat het doek dinsdag tussen 8 en 18 uur zou worden bezorgd. Hebben ze daar nog niet in de gaten dat mensen overdag werken en niet zomaar vrij kunnen nemen?

Wachten tot je een ons weegt

Als geluk bij een ongeluk moest ik die bezorgdag toch huiswerken, dus hoefde ik verder niets te regelen. 8 uur werd, 10 uur, 10 uur werd 13 uur, 13 uur werd 15 uur en tenslotte 18 uur… en niets van een bezorger te bekennen, terwijl op die site plotseling de mededeling kwam dat het pakket was afgeleverd en dat er was getekend voor ontvangst. Omdat de klantenservice al was gesloten, stuurde ik meteen naar zowel de webwinkel als DGO Express een mail die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

Van DGO Express moet ik nu nog bericht terug krijgen, maar die webwinkel reageerde heel snel. Ze vonden het heel vervelend dat ik een hele dag voor niets had zitten wachten; als tegemoetkoming boden ze een tweede tuindoek helemaal gratis aan. Ze zouden gaan uitzoeken hoe het allemaal zat en me daarover informeren.

De volgende dag

De volgende dag werd ik om een uur of 11 gemaild; ze hadden contact opgenomen met DGO Express; de chauffeur waar het om ging had al veel meer steken laten vallen en was naar aanleiding van dit voorval op staande voet ontslagen. Vervelend voor die chauffeur want ik wens niemand (nou ja, bijna niemand) gedwongen ontslag toe.

Daarmee had ik mijn tuindoek natuurlijk nog niet. Ik had doorgegeven dat het na 17 uur bezorgd zou kunnen worden aangezien ik dan wel thuis zou zijn, maar dat was niet mogelijk. Het tuindoek zat al in de bestelronde van die dag en zou rond 12 uur bezorgd worden.

Niet echt handig aangezien er dan niemand thuis zou zijn, en vrijwel al mijn buren overdag werken en dus niemand in de gelegenheid zou zijn om het doek in ontvangst te nemen. Benieuwd hoe ze dat zouden oplossen, want ik zou er zeker niet nog een keer voor thuis blijven.

Gooi maar in de vooruin

Thuis gekomen zag ik dat ik dat niet zou hoeven, want.. ze hadden, toen er niet werd opengedaan het tuindoek simpelweg in de voortuin gedropt. Iedereen die langs had gelopen, had dus zonder problemen dat doek kunnen meenemen… Hoe lomp wil je het hebben.

Gelukkig dat Houten wat dat betreft nog een dorp is, waar je iets nog gewoon in een voortuin kan laten staan zonder dat het meteen wordt gejat.

Nu nog even wachten op goed weer om het tuindoek op te hangen..

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

4 gedachten over “Gooi het maar in de voortuin

  1. Ja, meestal gaat het goed. soms niet… Bij mij is een een keer een lego mindstorms robot twv enkele honderden euri’s voor de deur achtergelaten door Pieter Post…

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.