Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Twee dagen later…

stel je moet kiezenIk vond het gisteren erg boeiend om EenVandaag te zien. Daar was de voorzitter van de Europese Commissie aan het woord. Vanzelfsprekend ging het over het Nederlandse referendum van twee dagen geleden. En om nou te zeggen dat hij radeloos was na de uitslag van dat referendum… niet bepaald, want zijn woorden kwamen in het kort neer op: ‘Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.’

We zullen doorgaan

Want gaf hij aan, het verdrag met Oekraine gaat gewoon gesloten worden of is eigenlijk al lang gesloten. Hij merkte fijntjes op dat Nederland het verdrag niet heeft tegengehouden, maar dat ze er niet mee hebben ingestemd. En dat is in de politiek iets heel anders. Ook vertelde hij terloops dat er diverse verdragen zijn die nog niet door alle landen getekend zijn maar die wel allang zijn doorgevoerd. Sommige al meer dan tien jaar…

Dus erg leuk dat Nederland een referendum heeft gehouden, maar ze zien maar wat ze met de uitslag doen. En dat is iets dat eigenlijk niemand weet.

Nee

Nee zeggen is makkelijk, maar nu er om een alternatief wordt gevraagd is het angstig stil, en kijkt iedereen een beetje naar elkaar. Bepaald niet verrassend dat de Nee-schreeuwers van Geenstijl/Geenpeil weer terug gekropen zijn onder hun steen, wachtend op een volgende gelegenheid om er verontwaardigd weer onder vandaan te kruipen. Het vuile werk over wat er nu moet gebeuren laten ze lekker over aan anderen.

 Ja=Ja, Nee=Nee

Ideetje om de volgende keer een onderwerp te kiezen waarbij van tevoren al duidelijk is wat gevolgen zijn van een ja of nee?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.