Geplaatst in Dagelijkse leven

Ook ik ben over

ereaderSoms is het niet handig om al te stellig te zijn. Dat bedacht ik me gisteren toen ik bij bol.com mijn e-reader bestelde.

Yep, ik heb er uiteindelijk toch ook eentje voor mezelf besteld…

In juli 2015 schreef ik nog de blogpost ’weg met de e-reader, leve het papier’. Alhoewel ik nog steeds achter veel van de argumenten die ik daar beschreef, sta, is het gemak uiteindelijk toch doorslaggevend geweest. Ik hou nog steeds van het papier van een boek, maar al dat papier neemt wel de nodige ruimte in..

Ik ga op vakantie en neem mee

Tijdens vakanties nemen S. en ik meestal allebei iets van 4 boeken mee. Als ik dan mijn eigen boeken uit had, las ik die van S., en andersom.

Maar met kerst heb ik S. een e-reader gegeven, en ze is er zeer positief over. Ze heeft er een hele zwik boeken op staan, dus altijd een veelheid aan boeken bij de hand. Ideaal als ze bijvoorbeeld een keer bij de garage moet wachten op een reparatie.

Maar gevolg daarvan is dat ze dan natuurlijk geen ‘echte’ boeken meer meeneemt op vakantie. Hierdoor zou ik maar de helft van het aantal boeken dat ik normaal lees in de vakantie kunnen meenemen. Of mijn koffer natuurlijk nog meer volstouwen met boeken, maar niet echt een oplossing.

Afgelopen weekend waren we bij vrienden, en die vertelden dat ze ook allebei een e-reader hadden, vooral voor de vakantie. En dat was eigenlijk het laatste zetje dat ik nodig had. Aangezien ik toch nog een bon van bol.com had, en ik zag dat de e-reader die ik wilde, ook nog eens in de aanbieding was, ben ik afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en heb ik er ook eentje voor mezelf besteld.

Vullen

Maar nu komt natuurlijk wel het volgende punt om de hoek kijken; het vullen van dat ding. Ik heb een paar honderd boeken in de kast staan, maar dat is papier, daar heb ik niets aan op een e-reader… Nu moet ik dus op zoek naar ebooks om erop te zetten. Als je dus nog tips hebt… Waar haal jij altijd je ebooks, en welk ebook mag wat jou betreft zeker niet ontbreken op mijn e-reader?

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.