Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Hoe zuur is Nederland?

azijnHeel zuur, en dan met name PVV’ers… Dat merkte ik gisteren weer.

Op nu.nl las ik een bericht dat een restaurant in Israël een actie had dat Joden en Arabieren die samen in dat restaurant zouden eten, 50% korting zouden krijgen.

Een mooi positief gebaar uit een gebied dat de laatste tijd wederom onder hoogspanning staat door het oplaaiende geweld daar.

Met dat in gedachte en met de toevoeging de opmerking dat meer restaurants zoiets zouden moeten doen, postte ik dat bericht op Twitter,. Vrijwel meteen merkte ik weer eens hoe diep verdeeld Nederland is voor wat betreft Israël/Palestijnen, en vooral, hoe, om het nog voorzichtig uit te drukken, verzuurd PVV’ers toch zijn.

Of je nu het Israëlische standpunt aanhangt of dat van de Palestijnen, wat kan er verkeerd zijn aan wat verdraagzaamheid?

Nou daar dachten heel wat PVV’ers anders over: de tweet was nog niet verstuurd of mijn inbox stroomde over met allerlei verwensingen… Hoe ik het in mijn hoofd haalde om me voor het karretje van ‘de Moslims’ te spannen, en dat je met honden niet aan tafel mocht waren dan nog de meest genuanceerde tweets uit het PVV-kamp. De meest schunnige tweets heb ik maar meteen verwijderd en de afzenders geblokkeerd. Zonde om die helemaal te lezen.

PVV en nuance; het blijft behelpen…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Een gedachte over “Hoe zuur is Nederland?

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.