Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Blatter = Bush = Evil… toch?

bushSepp Blatter is de oorzaak van alle kwaad; dat was de laatste dagen zo’n beetje de teneur in medialand, en dan vooral in voetbalmedialand. Alles wat ook maar een beetje verdacht was, kwam door hem. Ik moest daarbij eigenlijk meteen aan George Bush denken.

Schuld van Bush

Toen hij president van de VS was, werd ook zo’n beetje alles dat mis ging in de wereld op zijn bordje geschoven. Voor alle duidelijkheid; ik heb totaal niets met het politieke gedachtegoed van Bush, maar wat hem af en toe in de schoenen werd geschoven was bespottelijk. En dat heb ik nu met Blatter eigenlijk een beetje hetzelfde.

Tuurlijk; Blatter is, of liever gezegd was, een machtswellusteling pur sang, maar zijn die andere bestuurders zoveel beter? Is de voetbalwereld met Platini of wie dan ook zoveel beter af?

Tijden veranderen

Volgens mij speelt er los van of Blatter allerlei onfrisse dingen heeft gedaan, op de achtergrond iets heel anders. Dat is dat sommige Europese landen niet willen accepteren dat de voetbalwereld eindelijk een echte wereldsport is geworden, met als gevolg dat de machtsverhoudingen zijn verschoven.

Europa heeft het niet langer voor het zeggen in de voetbalwereld en dat besef doet pijn, en daarom wordt er wat geringschattend gedaan over niet-Westerse voetbalbonden en hun stemgedrag bij onder andere die FIFA-verkiezing.

Pot verwijt de ketel…

Alsof het zo gek is dat een land dat bepaalde dingen gedaan krijgt van de FIFA als tegenprestatie op die bepaalde persoon stemt. Benieuwd op wie Nederland had gestemd als Blatter ervoor had gezorgd dat de WK naar Nederland was gegaan..

Iets met een pot en een ketel…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.