Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

Albert Heijn: een pakketje schroot met een dun laagje chroom

schrootVroeger, toen de winters nog wit waren en de zomers warm, was Albert Heijn een supermarkt waarop je kon vertrouwen.

Je wist dat ze zeker niet de goedkoopste waren, maar ze hadden in ieder geval goede en speciale producten die je bij andere supermarkten vrijwel niet kon krijgen.

Wet van de remmende voorsprong

Jarenlang ging dat goed maar de laatste jaren hebben de andere supermarkten bepaald niet stilgezeten, met als gevolg dat Albert Heijn nu aan alle kanten voorbij wordt gelopen, de wet van de remmende voorsprong.

Jarenlang waren ze de grootste en was alles succesvol, maar ja, van succes wordt je lui en dat merk je daar de laatste jaren steeds duidelijker. In plaats van dat ze een duidelijk eigen gezicht hebben en uitgaan van eigen kracht zwalken ze maar wat rond. De ene keer profileren ze zich weer een paar maanden als goedkoop, de andere keer weer als duurzaam, exclusief of wat maar hot is.

Gevolg is dat ze heel veel pretenderen te zijn maar dat het eigenlijk maar, om een nummer van Het Goede Doel te citeren “een pakketje schroot met een dun laagje chroom” is. Klanten merken steeds meer hoe nep AH is geworden. Een knap staaltje van die nepperij maakte ik onlangs mee.

Superfoods

Momenteel zijn superfoods helemaal hot, en dus profileert AH zich natuurlijk als dé plek voor die spullen, en dat doen ze erg gehaaid. We hadden voor een appeltaart cranberry’s nodig. Omdat cranberry’s tegenwoordig onder de hype superfoods vallen zijn ze een factor x duurder dan toen die superfoods onzin er nog niet was. Nu ze zo gehyped worden, is er een flinke marge op te behalen, en dus is de verleiding om wat te rotzooien groot. En dat wordt dus volop gedaan bij de AH.

Voor outdoorvakanties kocht ik vaak gedroogd fruit. Ideaal als lekker tussendoortje, en welke verpakking ik toen ook kocht, gedroogd fruit bestond uit gedroogd fruit, zonder verdere toevoegingen. Maar dat was vroeger, tegenwoordig ben je daar, zeker bij de AH net zo zeker meer van. .

Ananasstroop

Toen ik het zakje met cranberry’s openmaakte viel mijn oog op de ingrediëntenlijst. Apart dat die er is want ik verwachte gewoon cranberry’s en verder niets, maar dat was wel iets anders. Bleek dat de gedroogde cranberry’s slechts voor 35% uit cranberry’s bestond en voor 65% uit ananasstroop…

Hoe kun je worden bedonderd…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

4 gedachten over “Albert Heijn: een pakketje schroot met een dun laagje chroom

  1. Quinua is helemaal een slachtoffer van die hype. Prijzen zijn meerdere malen over de kop gegaan in vergelijking met daarvoor. Zeer irritant als je, zoals jij, daarvoor er al een afnemer van was.

    Like

  2. Vreselijk! Ik kan me er zo aan ergeren. Wij eten al jaaaaaaren bijvoorbeeld quinua. Tegenwoordig is het nergens meer te krijgen! En áls het er al is, betaal je er de hoofdprijs voor. Idioot!

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.