Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws, Klanten???

10 redenen om geen Bosch te kopen

tienJe wordt doodgegooid met allerlei geld-terug acties. Meestal doe ik daar, grotendeels door laksheid niets mee, maar soms zit er eentje tussen die ik wel invul.

Afhandeling gaat dan over het algemeen heel soepeltjes en binnen notime staat het geld op mijn bankrekening. Tot onlangs, bij de aankoop van een boor…

Aangezien ik het zat was om steeds bij anderen te moeten aankloppen of ik hun boor mocht lenen, besloot ik om zelf een boor te kopen. Dus op naar de Hornbach. Na wat gezoek zag ik er eentje die had wat ik zocht, en prijs viel ook mee. Bovendien stond er bij het schap dat Bosch een geld-terug actie had. 20 euro terug voor het invullen van wat aankoopgegevens over die boor leek me snel verdiend. Nadat we nog wat andere spullen hadden gekocht en dus een behoorlijk lange kassabon hadden, gingen we naar huis.

Thuis de boor uitgepakt, en in tegenstelling tot mijn gebruikelijke laksheid met geld-terug-acties nu eens meteen begonnen met het invullen van de gevraagde gegevens.

Blijkbaar houden ze bij Bosch van grondigheid want al gauw bleek dat ik zo’n beetje elke cijfercode die op de boor, de kassabon en de koffer van de boor te vinden was moest invullen.

Na het invullen van weet ik veel hoeveel cijfercodes moest ik een bepaald typenummer intikken. Dat nummer hadden ze, hoe handig, precies op een sticker geprint die midden op de koffer zat. Om de koffer te openen moest je die sticker wel doormidden scheuren, en dat had ik dus gedaan. De sticker had, onwetend dat ik die nog nodig had ik in de vuilnisbak gegooid. Na de halve vuilnisbak omgekeerd te hebben vond ik hem gelukkig, en ook nog eens zonder al teveel smurrie erop.

Poging 1

Nadat ik alle codes had ingevuld moest er ook nog een foto worden gemaakt van de kassabon. Doordat we flink hadden huisgehouden in de bouwmarkt had ik een flinke kassabon, en kon ik met mijn tablet die kassabon maar net in zijn geheel op de foto krijgen. Alhoewel ik wel eens scherpere foto’s had gemaakt was het allemaal best te lezen. Foto dus als bijlage bij de gevraagde informatie gevoegd en naar Bosch gemaild.

Vrijwel meteen een mailtje van Bosch dat alles goed was ontvangen, Binnen vier weken zou het geld op mijn rekening staan. Zou, want ik ben inmiddels een paar telefoontjes en tig mails verder en het geld is nog steeds niet overgemaakt.

Poging 2

Eerst kreeg ik een mail dat ik ergens een foute code had opgegeven, en of ik ze even wilde bellen om het juiste nummer door te geven. Dan zou alles goed komen. Ik dus gebeld; kreeg een Vlaams sprekend iemand aan de lijn. Mijn beeld van Vlamingen, namelijk dat het vriendelijke mensen zijn heb ik na afloop meteen maar even bijgesteld want ik kreeg een lompe botte Vlaming aan de lijn. Ik had ergens een fout gemaakt en of ik maar even alles opnieuw wilde invullen.

Toen ik vroeg wat ik dan fout had ingevuld weigerde hij antwoord te geven. Ik moest alles opnieuw invullen en anders kon ik naar het geld fluiten. Ik dus alles ingevuld, en wederom snel een mailtje met dat het goed was ontvangen en het geld binnen vier weken op mijn rekening zou worden gestort.

Poging 3

Dag of 4 later wederom een mailtje van Bosch; foto van de kassabon was onduidelijk, ik moest een nieuwe sturen. Vond ik onzin want alles was goed leesbaar, maar ach ja, een nieuwe foto was snel gemaakt. Nieuwe foto gemaakt, waarop alles nog beter zichtbaar was en opgestuurd. Na paar dagen wederom een mail; ook deze foto was onduidelijk, of ik wederom een nieuwe wilde opsturen.

Poging 4

Omdat ik geen zin had in eindeloos heen en weer gemail wederom Bosch gebeld. Ook dit keer een bepaald niet vriendelijk medewerker aan de lijn. Toen ik vroeg of ik, aangezien de kassabon dermate lang was dat ie maar net op de foto paste, ook deelfoto’s van de kassabon mocht sturen, kreeg ik kortaf antwoord. Nee dat was niet mogelijk; dan konden ze niet goed controleren of het wel dezelfde kassabon was… Na ze subtiel op hun gebrek aan kantvriendelijkheid gewezen te hebben hing ik op .

Poging 5

’s avonds een nieuwe foto gemaakt, alles was meer dan goed zichtbaar, ook zonder in te zoomen. Voor alle zekerheid aan meerdere mensen die foto laten zien en allemaal konden ze de gevraagde informatie lezen.

Maar een paar dagen later wederom een inmiddels bekende mail. Weer was de foto volgens hen onduidelijk en voor hen reden om niet tot uitbetaling over te gaan. Omdat mijn geduld inmiddels dusdanig op de proef was gesteld heb ik ze, nadat ik weer een foto had bijgevoegd, in meer dan duidelijke, maar zonder onvertogen woord, bewoordingen laten weten wat ik van de hele gang van zaken vond.

Benieuwd of ze nu nog tot uitbetaling overgaan….

Update: 23 december: Nog geen dag na de publicatie van deze blogpost kreeg ik een mailtje van Bosch: onze excuses voor de ontstane overlast; inmiddels hebben wij het geld met een spoedbetaling overgeboekt.

 

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

9 gedachten over “10 redenen om geen Bosch te kopen

  1. Klantvriendelijk is inderdaad anders, terwijl dat toch het doel is van zoiets. Heb trouwens nog e-mailadres voor je: Gereedschappen@nl.bosch.com . Toen ik daar nijdige mail toe stuurde, en dit blog plaatste, kreeg ik opeens wel mijn geld overgemaakt. Telefoonnummer van hun klantenservice is trouwens: 076 579 54 54. Wellicht heb je er wat aan.

    Like

  2. Had vanwege de actie ook een Bosch genomen. Alles ingevuld en verstuurd. Dat was 5 weken geleden. Helaas ook nog niets bijgeschreven op de bankrekening. Toch waardeloos dit soort acties dan.

    Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.