Geplaatst in Dagelijkse leven, In het nieuws

Verkocht!

tekoopToen ik in april vorig jaar een relatie kreeg met S. hadden we al vrij snel in de gaten dat het tussen ons zo serieus was dat we wilden samenwonen.

Aangezien we allebei een koophuis hadden, besloten we uit praktisch oogpunt eerst mijn huis te koop te zetten, als die verkocht was, dat van haar te koop te zetten, om vervolgens samen een huis te kopen in Houten. Dus rond oktober vorige jaar zette ik vol goede moed mijn huis te koop.

Chaos

Tsja, en dan besluit de regering allerlei maatregelen te nemen om de huizenmarkt te hervormen, te bezuinigen en weet ik veel wat voor gedachtes ze hadden met de chaos die ze het afgelopen najaar veroorzaakten op de woningmarkt.

Belangstellenden werden van het ene uiterste naar het andere uiterste geschoten: Hypotheekrente die wel/niet snel zou worden afgeschaft, overdrachtsbelasting die van 6% naar 2% naar 6% en daarna toch weer tijdelijk naar 6% werd gebracht, wel/geen inkomensafhankelijke ziektekostenverzekering en nog veel meer maatregelen die het afgelopen najaar werden aangekondigd zorgden ervoor dat de huizenmarkt in een soort van eeuwigdurend coma leek te schieten.

Kruitdampen

Niemand wilde bij zoveel onzekerheid een ander huis kopen. Toen de kruitdampen begin dit jaar wat waren opgetrokken en duidelijk was wat de gevolgen waren van de maatregelen die niet onderweg waren gesneuveld kwam de woningmarkt wat dat betreft tot rust.

Maar ja, als je een huis wil kopen heb je natuurlijk te maken met banken, en alhoewel die banken voor het merendeel in handen zijn van de overheid, die baat heeft bij een vlotgetrokken huizenmarkt, doen banken er alles aan om het potentiële huizenkopers zo moeilijk mogelijk te maken.

Al met al niet echt stimulerende zaken om huizentrekkers over de streep te trekken.

Kijken, kijken kijken maar niet kopen

Sinds dat mijn huis in oktober op de markt kwam kwamen er wel af en toe kijkers maar doordat banken zo streng zijn geworden met de hypotheekverstrekking en mensen vrijwel geen extra geld meer kunnen lenen om zaken die niet naar hun zin zijn te verbeteren, moet een huis meteen voldoen aan alle wensen van een huizenzoeker. Als dat niet het geval is gaan ze noodgedwongen net zo lang op zoek naar een huis dat daar wel meteen aan voldoet.

Juiste doelgroep

Bij mijn huis was het qua doelgroep ook een beetje hinken op twee gedachtes; aan de ene kant singles/stellen zonder kinderen; dat was de doelgroep waar we ons in eerste instantie op richtten. Maar de kijkers die er kwamen waren vrij vaak een-ouder gezinnen, en daarvoor was de indeling boven minder geschikt.

Als ik mijn huis teveel zou verbouwen richting die doelgroep zou ik het risico lopen de oorspronkelijke doelgroep kwijt te raken, al met al een beetje een spagaatpositie.

Gelukkig vonden we een maand of twee geleden een soort van tussenweg waardoor we beide doelgroepen tevreden konden houden, en met dank aan mijn ouders en schoonouders, is er toen het nodige in mijn mijn huis verbouwd.

Verkocht!

Met onmiddellijk resultaat want net voor afgelopen weekend heeft er iemand toegehapt die het huis graag wil kopen!

Over de prijs hebben we inmiddels overeenstemming, nu is het wachten op zaken als bouwtechnokeuring en niet te vergeten de hypotheekverstrekkers die de geïnteresseerde koper een hypotheek moeten verstrekken.

En zo verruil ik, als alles goed gaat, binnen nu en een maand of twee Gouda voor Nieuwegein, en wie weet hoe snel Nieuwegein weer voor eindbestemming Houten…

Wordt vervolgd!

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.