Geplaatst in In het nieuws

Nederlandse pleegzorg voor islamitische kinderen: stank voor dank?

pleegzorgTurkse Nederlanders die aankondigen met duizenden in Rotterdam te gaan demonsteren om hun kinderen uit de klauwen van Nederlandse pleegouders te houden.

Bij zo’n aankondiging zou je gaan denken dat er een zaak aan het licht is gekomen waarbij Turkse kinderen door autochtone pleegouders stelselmatig worden mishandeld en dat die Turkse demonstranten daar tegen in opstand komen; maar nee, dat is niet het geval:

Verwerpelijk

Het in Turkse ogen verwerpelijke dat die autochtone pleegouders doen is Turks/islamitische kinderen die door hun biologische ouders mishandeld/verwaarloosd worden, een veilig huis bieden. En doordat die pleegouders niet islamitisch zijn, krijgen die kinderen ook iets mee van niet-islamitische leefwijzen, en daardoor verruimen ze hun blik.

Wat ik me bij die Turkse heisa om het jongetje Yunus afvraag is waarom er niemand in Turkije zich lijkt af te vragen waarom het ventje 8 jaar geleden bij de biologische ouders is weggehaald.

Dat was echt niet omdat ie een keer zijn bord niet had leeggegeten en daardoor op de trap moest zitten, maar wel doordat hij onder andere meerdere tekenen van mishandeling vertoonde. Uit het feit dat nu, acht jaar later, de ouders nog steeds niet in staat worden geacht voor Yunus te zorgen zouden ze toch wel iets moeten kunnen afleiden.

Maar nee, al dan niet opgehitst door religieus/nationalistische fanatici vinden ze het feit dat de pleegouders christelijk of in dit specifieke geval lesbisch zijn, belangrijker dan dat het kind mishandeld/verwaarloosd werd door zijn biologische islamitische ouders.

Cars en K3

In mijn nabije omgeving ken ik ook twee pleegouders die permanent twee en soms zelfs vier islamitische kinderen opvangen. En nee, niet met het doel om ze te indoctrineren met een in Turkse ogen blijkbaar verfoeilijke christelijk/westerse levensstijl maar om die kinderen, met respect voor hun achtergrond, een warm en veilig huis te bieden, waar ze onbezorgd kunnen opgroeien.

Die kinderen bloeien helemaal op als ze er zijn en houden zich bezig  met Cars of K3 in plaats van de vraag of ze die dag wel te eten krijgen of hoe ze die dag weer worden mishandeld.

Naïef?

Wellicht zit er een positief punt aan al die commotie: als de Turkse regering en die Turkse demonstranten zich zo druk maken over het geloof van de pleegouders dan kan het niet anders dan dat de Turkse overheid campagnes gaat opzetten om Turks/Nederlands/islamitische pleegouders te werven en dat Turks-Nederlandse ouders zich nu massaal aanmelden als pleegouder…

Of is dat te naïef gedacht…?

Gelukkig: net zoals DE Nederlander niet bestaat, bestaat ook DE Turk niet: ook in Turkije is er een tegengeluid.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

4 gedachten over “Nederlandse pleegzorg voor islamitische kinderen: stank voor dank?

 1. mijn naam is mg rahamat en mijn vrouw heet idr raghoe,wij wonen zeven jaar samen en tussen die tijd hebben wij twee zoons die van allha god hebben gekregen en ze zijn ont voerd uit ziekenhuis en ook vreslijk mishandeld door de les bies en na daarna de pleeg gezins familie dijke in barendrecht rotterdam,waarom is zo gebeurt dat is alle maal door leugens verhaal van de gezins voogde en de pleeg gezins en er ziten ook veel feijanden die zo hebben aan de rechter gesmokelt en onder tafel gewerkt ,graag wij zijn geen verslaafden en ook geen alcoholisten,wij vragen dat laat onze twee zoons thuis komen,ze zijn islaameties bloed met de naam van allah god ,wij hebben onze zoons vier manden niet gezien waar door de gezins voogden en de pleeggezins maken heel erg moeilijk , laat ze dat onze zoons thuis moeten komen,wij hebben onze thuiszorg vrouwen die weet bliksem goed dat wij kunnen onze twee zoons amanand rahamat en arsmand rahamat goed zorgen en ook met de naam van allah god alla

  Like

  1. MG, ik weet niet wat de aanleiding was voor Pleegzorg om jouw twee zoons uit huis te plaatsen; of de gezinsvoogd wel of geen fouten heeft gemaakt dat kan ik niet beoordelen.

   Over het algemeen plaatsen ze niet zomaar iemand uit huis; dan moet er wel het nodige zijn voorgevallen.

   Als er echt niets aan de hand is, en de rechter ziet dat de thuissituatie maandenlang wel stabiel is, en jullie er alles aan doen om jullie zoons weer terug te krijgen, dan kan het niet anders dat dat binnen afzienbare tijd gaat gebeuren, omdat er dan geen redenen meer zijn voor de rechter om dat te weigeren.

   Like

 2. Ik heb me ook zitten verbazen (en verbijten) toen ik het las. Kreeg een beetje het gevoel van: wie zonder fouten is werpe de eerste steen… Maar ja, ik ben misschien wel nog naïever dan jij, vermoed ik…

  Like

  1. Ik ben benieuwd hoeveel extra (islamitische) pleegouders er over een half jaar, als alle intakes, tests en dergelijke zijn afgenomen er bij zijn gekomen. En ook hoeveel daarvan alleen islamitische kinderen willen opvangen en hoeveel het niet uitmaakt.
   Elk geschikt pleeggezin is er één, en aangezien er een tekort is meer dan welkom, dus als de uiteindelijke uitkomst is dat er inderdaad meer pleegouders bij zijn gekomen, dan heeft alles toch nog een positieve uitkomst.

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.