Koppijn van zorgverzekeraars

ziekteverzekeringDe afgelopen weken zijn er diverse reclameprijzen uitgereikt voor de leukste/beste/meest irritante reclamespot: Gouden Loekie, Loden Loekie en nog veel meer.

Helaas te laat, maar voor de categorie “meest irritante reclamespot” zou ik de reclamespotjes van een gehele bedrijfstak willen nomineren en wel die van de zorgverzekeraars.

Kies mij

Er gaat deze weken geen reclameblok voorbij of het wordt voor ongeveer de helft gevuld met spotjes van de ene zorgverzekeraar na de ander.

Ze buitelen over elkaar heen met allerlei verlokkelijke aanbiedingen; de één is nog aanlokkelijker dan de ander… Meerdere verzekeraars pretenderen de laagste prijs te hebben terwijl een ander (VGZ) een “gratis” tablet in de strijd gooit of zelfs (ik moet zeggen, aantrekkelijk als overtuigd veggie) korting bij de vegaslager. Weer een ander lokt klanten door te beweren dat je per maand allerlei modules aan en uit kunt zetten.

Te mooi om waar te zijn

Te mooi om waar te zij, en dus daarom maar even bij die laatste verzekeraar, FBTO, de kleine lettertjes erbij gehaald.

Zoals je aan je klompen kon aanvoelen was ook hier sprake van de welbekende adder onder het gras. Als je namelijk de algemene voorwaarden eens bekijkt dan staat daar (pagina 10) aangegeven dat als je zo’n module activeert, er bij de meerderheid van de modules sprake is van een wachttijd; oftewel een tijd waarin je geen vergoeding krijgt, maar wel premie moet betalen…

En ja, die wachttijden lopen uiteen van 6 maanden bij bijvoorbeeld tandheelkundige zorg tot wel 24 maanden bij plastische chirurgie…. En laat dat nou net iets zijn dat ze bij al die reclamespotjes nalaten te melden..

Me, myself and I

Wat trouwens ook bij steeds meer verzekeraars mogelijk is, is om bepaalde vormen van zorg niet meer te verzekeren; een alleenstaande man kan bijvoorbeeld bij veel verzekeraars eenvoudig verloskundige zorg uit zijn verzekeringspakket halen en zodoende een iets lagere premie betalen.

An sich klinkt dat misschien best redelijk maar wat mij betreft weer een teken dat Nederland steeds egoïstischer aan het worden is; alleen maar denken aan jezelf en anderen lekker voor hun eigen kosten laten opdraaien.

Nederland zijn we met zijn zeventienmiljoenen, en laten we er dan ook met zijn allen voor zorgen dat al die 17 miljoen Nederlanders voor een redelijke prijs een zorgverzekering kunnen hebben.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wondelgijn schreef:

  En dan heb je het niet eens over alle mailtjes die (ongevraagd) voorbij komen in je mailbox, waarbij iedere keer een bonus wordt aangeboden als je overstapt van verzekeraar… Vreselijk irritant!!

  Like

  1. hphofman schreef:

   Inderdaad, maar daar zijn we nu weer tot ergens in oktober/november van verlost..

   Like

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.