Geplaatst in In het nieuws

EK: het komt door…

soccerBoeiend om na de uitschakeling van Nederland op het EK voetbal te lezen welke verklaringen er op tv/in de kranten zoal worden gegeven voor de uitschakeling..

Zo maar even vier verklaringen die ik gisteravond/vanochtend hoorde/las op tv, kranten en andere media:

Verklaring 1

Het komt doordat er te weinig oud-spelers van Ajax meespeelden; niet-ajaxspelers zouden niet weten hoe het ajaxsysteem gespeeld moest worden en daardoor ging het mis. Alsof Ajax de laatste tien jaar Europees een rol van betekenis heeft gespeeld en een garantie op Europees succes is…

Verklaring 2

Het is een afrekening van sommige spelers met Van Marwijk. Door dit EK te verknallen zouden ze van hem afkomen en zou er een hun wel welgevallige trainer voor in de plaats komen. Een theorie die door meerdere journalisten werd genoemd, alleen hadden ze dan wel steeds en andere opvolger van Van Marwijk in gedachten…

Verklaring 3

Het zijn allemaal volgevreten vedettes die te lui zijn om te werken voor hun geld. Nog los van de discussie of het luie volgevreten vedettes zijn; de spelers van de andere teams zijn nu ook bepaald geen arme sloebers die moeten rondkomen van een hongerloontje. Ronaldo verdient ongeveer 30 miljoen euro per jaar, en die was ook niet te lui om er even twee in te prikken tegen Nederland.

Verklaring 4

Het komt door de economische crisis; daardoor zijn we een negatief land geworden en dat straalt uit naar de spelers van het Nederlands elftal. Vind ik wel een hele aparte als je ziet dat Griekenland doodleuk door is naar de volgende ronde;-).

Laat iedereen die daar behoefte aan heeft vooral een verklaring zoeken voor de uitschakeling; wat mij betreft is het gewoon een van die mysteries van de sport waardoor sport zo boeiend blijft. Ik kan niet wachten tot de Tour begint.

Wie verdient wat?

Bij het schrijven van deze blog kwam ik overigens een boeiende site tegen, waarop je niet alleen ziet wat voetballers zoal verdienen, maar ook wat andere sporters, acteurs, het Koninklijk huis, politici en andere bekende personen per jaar krijgen overgemaakt. Ter verhoging van de feetstvreugde hebben ze het ook nog even omgerekend naar maand en dagsalaris…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.