Geplaatst in Spoor

Van je vriendinnen moet je het hebben…

friendsZondag 29 april. Na een meer dan geslaagde dag bij S in Nieuwegein, zat ik rond 10 uur ’s avonds in de sneltram richting Utrecht Centraal.  Was Koninginnenacht en vanuit heel Nieuwegein/Utrecht pakten mensen de tram richting het centrum van Utrecht.

Sfeer was zeer uitgelaten. Had eerst vier plaatsen voor mij alleen maar een halte verder kwam er een hele groep meiden de tram binnen, en binnen no-time waren die drie plekken ingevuld door, om het heel voorzichtig te zeggen, nogal aangeschoten meiden. Ik dacht eerst dat ze rond de 20 waren maar uit gesprekken maakte ik op dat het meiden van tussen de 15 en 18 jaar waren.

Was vrij druk dus niet iedereen van die groep kon zitten. Een van die meiden stond een beetje tegen een stoel te leunen maar al gauw bleek ze zo dronken te zijn dat ze pardoes onderuit ging,  in het gangpad viel en daar bleef liggen, af en toe wat onsamenhangende kreten stamelend.  Moest meteen aan artikel over coma-zuipen denken.

Haar vriendinnen keken toe naar wat er gebeurde maar tot mijn eigen verbazing hielpen ze haar niet weer op de been, maar schoven ze haar simpelweg naar  de ruimte naast de deuren en lieten haar daar liggen… Om vervolgens allerlei foto’s van haar te maken en die meteen op Facebook te posten. Ze hadden de grootste lol, en die stomdronken meid, die Tessa bleek te heten, liet het allemaal maar een beetje gebeuren.

Toen we bijna bij Utrecht centraal waren, was die groep meiden druk bezig met overleggen wat ze met Tessa moesten doen. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat Tessa alleen maar een blok aan hun been zou zijn en dat ze eens een lesje verdiende. Daarom besloten ze om haar bij Utrecht CS weer op een tram richting Nieuwegein te zetten zodat zijzelf ongestoord konden gaan feesten..

Van je vriend(inn)en moet je het maar hebben…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.