Geplaatst in Dagelijkse leven

Goede doelen, nu even niet…

goede doelGoede doelen; ik draag ze een warm hart toe, steun er een aantal al jaren en ben ook niet te beroerd zo af en toe wat te geven voor een collecte, maar soms kunnen ze het ook overdrijven. Vandaag was zo’n dag, of liever vanmiddag.

Het begon al in de trein. Ze zijn zeldzaam de laatste tijd, maar soms zijn er van die treinmuzikanten, en vanmiddag was er weer eentje. Of het kwam doordat ie best goed speelde of doordat hij ervoor zorgde dat we even verlost waren van het gewauwel van het foute strakke pakken mannetje die in de hoek van de coupe ons fijn deelgenoot maakte van het telefoongesprek dat ie had met zijn businessmaat weet ik niet, maar hij haalde behoorlijk wat binnen. Blijkbaar meer dan hij zelf verwacht had want hij sloeg een kwart van de coupe over.

Amper station Gouda aangekomen werd ik al aangeklampt door een zwerver die zowat geld eiste.. vlug richting AH om even snel wat boodschappen te doen. Na de stoplichten is het ongeveer 150 meter lopen over de Kleiweg richting de Albert Heyn. Vaste prik dat daar iemand voor een goed doel staat te collecteren, maar nu was het wel heel erg. Na amper 50 meter al collectant nr. 1, van Oxfam Novib.. Die begon enthousiast zijn verhaal af te steken, maar toen ik hem onderbrak en zei dat ik al doneerde aan de Novib, merkte hij heel adrem op dat dat goed was voor Oxfam Novib, maar slecht voor zijn inkomsten. Tsja, dat is het moderne collecteren… 50 % voor het goede doel en 50% voor de collectant of bedrijf waar hij voor ingehuurd was…

25 meter verderop een echtpaar dat verkondigde dat we allemaal verdoemd waren, tenzij we God zouden volgen, en dan in het bijzonder de stroming die zij aanhingen… nooit geweten dat God zich ook al met  chantage bezig hield.

Een paar meter verder werd ik weer door een Oxfam Novib collectant aangeklampt. Blijkbaar liepen de zaken op zijn gedeelte van de straat niet zo goed en was hij nu maar bezig ook aan de andere kant binnen te halen wat er binnen te halen viel.. en tenslotte bij de AH aangekomen stond daar weer de straatkrantverkoper…

En of de duvel ermee speelt.. terwijl ik dit aan het tikken ben, belt er iemand aan voor een collecte voor een school…

Zit blijkbaar iets in de Goudse lucht ofzo.

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.