Geplaatst in In het nieuws

Loze gebaren door de RK kerk

askTussen de 10.000 en 20.000 slachtoffers van misbruik in RK instellingen; alle media stonden er vol mee. Schokkende cijfers, maar nog schokkender vind ik de reactie van de bisschoppen; ja we bieden onze excuses aan, maar aftreden? nee dat niet, dat zou een symbolisch, maar loos signaal zijn. Toch apart om dat te horen uit de mond van vertegenwoordigers van een godsdienst die bol staat van de symbolen…

Ik ben zelf niet katholiek en gelukkig nooit misbruikt, maar het lijkt me dat het juist van grote betekenis zou zijn voor slachtoffers als bisschoppen, nadat ze compleet schoon schip hebben gemaakt, zouden aftreden om de verantwoording te dragen. Als teken dat de RK-kerk verantwoording draagt voor het misbruik, ook al kunnen de daders niet meer vervolgd worden door de verjaringstermijn, of doordat ze al overleden zijn.

Waarom is er eigenlijk gekozen om de onderzochte periode te beperken tot die van 1945-1985, waarom niet ook de laatste 25 jaar onderzocht? Pas als ook die  periode wordt onderzocht, en mensen dus wel vervolgd kunnen worden zou er schoon schip gemaakt kunnen worden.  Nu lijkt het te blijven bij excuses en schadevergoedingen, terwijl concrete stappen qua verantwoording nemen uitblijven. Maar wel komende kerstdagen in de kerk preken over een onschuldig kind in een kribbe..

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Een gedachte over “Loze gebaren door de RK kerk

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.