Geplaatst in Spoor

Opeens wist je het, je werd conducteur

treinZondag 27 november intercity Alkmaar richting Den Haag, in buurt van Alkmaar

Conducteur komt vrolijk overvol treinstel binnen: controle. Eerste reizigers geen enkel probleem, Conducteur is in een goede bui want hij maakt hier en daar praatje. Maar dan begint het:

Reiziger 1: hoezo is mijn kortingskaart niet geldig? Staat toch 2012 op? Nee meneer, u had maar een abonnement tot augustus 2011. Daarna heeft u het niet verlengd. U zult dus een nieuw kaartje moeten kopen, de boete laat ik dit keer zitten. Reiziger weigert te betalen. Minutenlange discussie volgt. Uiteindelijk besluit reiziger na veel misbaar toch te betalen, inclusief boetebedrag.

Bank verder, reiziger 2: nee ik heb geen kaartje, is puur racisme van jullie; jullie moeten altijd Marokkanen hebben bij controles, ook nu weer. Conducteur blijft aanvankelijk aardig, wijst erop dat de reiziger die hij zojuist boete heeft gegeven een blanke man was, maar tevergeefs; hij krijgt een minutenlange scheldkanonnade naar zijn hoofd. Plotseling springt reiziger op, duwt conducteur opzij en rent treinstel door naar ander treinstel. Conducteur besluit escalatie te voorkomen door hem niet achterna te gaan.

Twee reizigers verder, reiziger 3: Oh is mijn weekkaart niet geldig in het weekend? Dat wist ik helemaal niet. Reis er al maanden mee, nooit last mee gehad, eh nee, nog nooit in het weekend gereisd dat klopt. Nee heb nu geen geld bij, en nee kan me ook niet legitimeren, want heb paspoort thuis liggen, en ook zou ik hem wel bij me hebben dan zou ik het ook weigeren, want is niet verplicht. Wederom minutenlange discussie. Zie gezicht van conducteur met de minuut meer betrekken; van aanvankelijke vrolijkheid is totaal niets meer over. Wat lijkt het me soms een hondenbaan, conducteur zijn.

Maandag 28 november, vertraagde intercity Utrecht-Rotterdam

Twee studenten hebben een stevige discussie met elkaar over het al dan niet juist zijn van een wiskundige formule. Vlak voor intercity station Gouda bereikt: S1: Als je rent haal je bij Gouda vast nog wel die stoptrein naar Alphen. S2: Echt niet, statistisch is bewezen dat rennen om een trein te halen geen nut heeft.

Trein is inmiddels station Gouda binnengereden: stoptrein staat er nog: S1: hij staat er nog, je kunt hem nog halen als je even sprint trekt! S2: Nee doe ik niet, zul je zien dat ie net weg rijdt als ik er ben. Sta ik nog voor lul ook op vol perron. In normaal tempo lopen ze perron af richting stoptrein naar Alphen. Stoptrein staat op er nog steeds, maar conducteur is al aan het kijken of er nog mensen mee willen, maar S2 geeft geen sjoege: Op nog geen 10 meter voor S2 bij stoptrein, is sluiten de deuren.

Had ie nu maar gerend, had ie hem wel gehaald, maar ja statistiek…

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Een gedachte over “Opeens wist je het, je werd conducteur

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.