Geplaatst in Dagelijkse leven

Mauromania

mauroHij mag wel blijven/hij mag niet blijven/hij mag tijdelijk op een studievisum blijven… onnodig te zeggen dat het om Mauromania gaat.

Ik dacht dat de winter nog niet was begonnen maar afgemeten aan het gesol met Mauro is de winter in Nederland al aangebroken, en helaas is het een erg kille en gure variant.

Regels zijn regels
Regels zijn nu eenmaal regels klinkt het. Ansich best een plausibele verklaring, ware het niet dat ze daar dan wel heel selectief mee zijn… hoeveel regels zijn er rond de redding van de Euro wel niet met voeten getreden, om het over de elasticiteit van het kabinet met betrekking tot Afganistan maar helemaal niet te hebben.

Stuk voor stuk zaken die draaiden om mensenlevens en miljarden euro’s. Toen was het geen enkel problem om flexibel met regels om te gaan, maar nu is er opeens een kille totaal onnodige starheid.

Waar hebben we het nou helemaal over?

Heeft hij iemand verkracht/vermoord? NEE
Heeft hij iemand beroofd? NEE
Heeft hij miljoenen verduisterd? NEE
Heeft hij oorlogsmisdaden begaan? NEE
Heeft hij een strafblad? NEE
Vraagt hij om geld? NEE

Zijn “misdaad” is dat hij 18 is en geen verblijfsvergunning heeft. Dat hij goed Nederlands spreekt, een MBO-opleiding volgt (terwijl we miljoenen uitgeven aan campagnes om jongeren maar vooral het MBO te laten volgen), wil werken, geld verdienen (en ja, dus belasting betalen) en verder totaal niemand tot last is (integendeel), speelt opeens totaal geen rol, want: REGELS ZIJN REGELS.  Toch benieuwd of diegenen die dat zeggen, dit ook nog doen  als ze 5 km te hard rijden, hun huisvuil te vroeg hebben buiten gezet etc..

Waar een wil is, is een weg, maar helaas is het in Nederland de laatste tijd meer waar Wilders is, is geen weg meer terug.

Zijn we echt al zo diep gezonken dat DE REGELS belangrijker zijn dan MENSELIJKHEID?

Mauro (en soortgelijke gevallen) moeten gewoon blijven in Nederland. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat de warmte niet helemaal uit Nederland verdwijnt!

Auteur:

contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

Wil je reageren? Dat kan hier.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.